Vi använder kakor för att göra din upplevelse bättre när du besöker vår site. Genom att fortsätta surfa på vår site så accepterar du vår användning av kakor.

Centiro får guld i hållbarhet av EcoVadis

Mar 20, 2018

Centiro, ledande innovatör av molntjänster för hantering av leveranser inom e-handel, logisitik och industri, har uppnått guldnivå i en värdering avseende hållbarhet genomförd av den obereonde organisationen EcoVadis.

"Vi vill vara ett inspirerande exempel på hur engagerat och systematiskt arbete inom hållbarhet och CSR skapar verkliga och hållbara resultat – en samordnad satsning som bidrar till ett bättre samhälle. Vi har byggt in hållbarhetsarbetet i vårt ledningssystem för att säkerställa att vi systematiskt levererar värde utöver förväntan och krav”, säger Centiros VD Niklas Hedin.

EcoVadis har värderat hur väl Centiro har integrerat principerna för hållbarhet i sitt affärs- och ledningssystem. Bedömningen är evidensbaserad och täcker affärsetik, arbetsmiljö, miljö- och energipåverkan, upphandling samt viktiga sociala faktorer. EcoVadis internationella experter granskar omfattande mängder information från olika källor för att säkerställa att värderingen blir korrekt.

Centiro genomgick sin första EcoVadisvärdering 2016 och nådde direkt silvernivå. Sedan dess har företaget systematiskt arbetat med återkopplingsrapporten från EcoVadis för att förbättra sitt hållbarhetsarbete ytterligare och genomgår årligen en ny värdering för att bibehålla fokus på dessa viktiga frågor.

"Med EcoVadis värdering kan vi försäkra våra kunder om att vi tar vårt hållbarhetsarbete på allvar. Att vi i år uppnådde guldnivå är beviset på att vi gör rätt”, avslutar Hedin.

Centiro ligger nu bland topp fem procent av de betygsatta företagen globalt inom IT-sektorn.

 

För mer information, kontakta:
Niklas Hedin, VD Centiro
Tel: 033 297 700
E-post: niklas.hedin@centiro.com      

 


Om Centiro
Centiro är en ledande innovatör av molntjänster för hantering av leveranser inom e-handel, logisitik och industri. Centiros lösningar används av ledande företag och varumärken i mer än 125 länder. Företaget har vunnit åtskilliga utmärkelser och priser genom åren och är rankat som en av Sveriges och Europas bästa arbetsplatser av Great Place to Work®. 

Om EcoVadis
EcoVadis är den första samarbetsplattformen som erbjuder hållbarhetsbetyg och prestationsförbättringsverktyg för globala försörjningskedjor. EcoVadis CSR-verktyg hjälper upphandlingsteam att övervaka leverantörens miljö-, sociala och etiska metoder i över 150 inköpskategorier och 110 länder.