Vi använder kakor för att göra din upplevelse bättre när du besöker vår site. Genom att fortsätta surfa på vår site så accepterar du vår användning av kakor.

Centiro och Humanium Metal by IM i unikt samarbete

Jun 04, 2019

IM, Individuell Människohjälp inleder ett samarbete med företaget Centiro för att möjliggöra spårning av processen runt Humanium Metal – från nedsmälta vapen till nya produkter och fredsskapande åtgärder.

Humanium Metal är ett initiativ av IM där beslagtagna illegala vapen i våldsdrabbade länder förvandlas till berikad metall – som därefter säljs vidare till ledande designers och varumärken.

Idag används Humanium Metal i allt från klockor till konst, där förtjänsten går till IM’s utvecklingsarbete i våldsdrabbade länder.

”För oss är det av stor betydelse att privata företag, som Centiro, är med och bidrar med sina kompetenser och resurser. Vårt partnerskap gör att vi kan utveckla projektet Humanium Metal och därmed åstadkomma ytterligare förändring i de länder där vi verkar”, säger Martin Nihlgård, generalsekreterare på IM.

När IM och Centiro träffades insåg båda potentialen i ett samarbete. Processen runt Humanium Metal har många steg i sig, från nedsmältning till en färdig produkt i handen på konsumenten. Det är en utmaning att veta var råmaterial och produkter befinner sig och hur det ska förflyttas. Detta är ett område Centiro har lång erfarenhet av med såväl sin mjukvara som kompetens i bolaget.

”I en tid när hållbarhet, cirkulära modeller och frågan om hur vi skapar en bättre värld står i fokus, känns det klockrent att gå in i partnerskap med Humanium Metal by IM. Idén om att få bort illegala vapen och samtidigt skapa ny nytta i flera led är väldigt rätt. Tillsammans kan vi göra att IMs idé får bättre uppmärksamhet samtidigt som vi kan underlätta de praktiska aspekterna av att hantera en ganska komplex värdekedja över hela världen. Mina kollegor och jag är stolta att kunna bidra till Humanium Metals framgång”, avslutar Niklas Hedin, VD på Centiro.


För ytterligare information, kontakta:
Niklas Hedin, VD Centiro
Tel: 033 297 700
niklas.hedin@centiro.com

 

Om IM
IM är en svensk biståndsorganisation som arbetar för en värld fri från fattigdom och utanförskap, där alla kan ta del av sina rättigheter och ta makten över sina liv. Vi stärker utsatta människor så att de av egen kraft kan förändra sin situation. IM grundades 1938 och är religiöst och partipolitiskt obunden.

Om Centiro
Centiro är en global innovatör av molntjänster för hantering och spårning av leveranser inom e-handel, logistik och industri. Centiros lösningar används av ledande företag och varumärken i mer än 125 länder. Företaget har vunnit åtskilliga utmärkelser och priser genom åren och är rankat som en av Sveriges och Europas bästa arbetsplatser av Great Place to Work®.