Vi använder kakor för att göra din upplevelse bättre när du besöker vår site. Genom att fortsätta surfa på vår site så accepterar du vår användning av kakor.

MästarGasell till Centiro

Nov 11, 2019

För sjätte gången har Dagens Industri utnämnt Centiro till Gasellföretag. Dessutom tilldelas bolaget den prestigefyllda utmärkelsen MästarGasell.

"Jag är otroligt glad och stolt, framförallt över mina kollegor som möjliggjort detta – en gasell är en ära i sig, att kvalificera sig för en sjätte och dessutom för utmärkelsen MästarGasell är exotiskt.", säger Centiros koncern-VD Niklas Hedin. "Centiro har alltid handlat om att utforska. Vi vill se hur långt vi kan ta våra idéer och våra kunder är hela tiden med på resan, vilket är fundamentet för vår fina tillväxt. Vi har gemensamma ambitioner där utveckling, lönsamhet och hållbarhet över tid står i fokus." fortsätter Niklas.


Om DI Gasell
Gasellundersökningen av Dagens Industri rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla kriterier. DI gör dessutom en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in.

Kriterier för DI Gasell
1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
7.  Sunda finanser.

En MästarGasell har kvalificerat sig som Gasellföretag i tre år eller fler.